Χαμός λοιπόν στη Θεσσαλονίκη με τις τρεις ομάδες της πόλης να δίνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι την αίσθηση ότι πάλι το ΣΚ δε θα μας φτάνει ούτε ένα περίπτερο τσιγάρα για να την παλέψουμε. Χωρίς ξεκάθαρο σχεδιασμό έχει παραμείνει ο Άρης, ο οποίος κάνει την ύστατη προσπάθεια να βρεθεί διά του παραθύρου στην Α’ εθνική, χωρίς όμως πολλές ελπίδες καθώς η «παραποδοσφαιρική» Ελλάδα έχει συσπειρωθεί γύρω από τον μεγάλο αυτό ευεργέτη που λέγεται Κομπότης. Πολλά τα θέματα με τους κίτρινους να μην πατάνε καλά ούτε οικονομικά, να ακούγονται πολλά για αδειοδότηση, να μην έρχεται κανένας προπονητής και τον χρόνο να μετράει εις βάρος τους.

Στο ίδιο καζάνι βράζει ο Ηρακλής που παλεύει ακέφαλος και ακυβέρνητος απέναντι στη βρωμιά και τη σύψη των «μεγάλων» και των δορυφόρων τους. Και άντε και σώθηκε, μετά τι; Οι επιτροπές σωτηρίας θα τα μαζέψουν τα λεφτά για να χτιστεί το ρόστερ; Ή ο Καγιούλης με τον Παπαθανασάκη που δεν έχουν βάλει ούτε μισό ευρώ εδώ και ενάμιση χρόνο;

Ο Πάοκ αν μη τι άλλο ξέρει σε ποια κατηγορία θα παίξει. Από την άλλη δεν ξέρει αν παέι για πρωτάθλημα ή για τριτο-τέταρτος, καθώς η υπέρβαση στην τεχνική ηγεσία και στο ρόστερ αναβλήθηκε επ’ αόριστον και η μεταγραφολογία δεν δίνει πολλές ελπίδες. Έκλεισε μάλλον ο Μακ, ακούγεται ο Βιερίνια, ακούγεται ο Στοχ, πιο μετά θα ακουστεί ο Ροντρίγκεζ και αργότερα Τζόε Νάγκμπε, Τετράτζε, Μαραγκός, Τασιόπουλος κ.ο.κ. Δηλαδή γιατί πληρώνει ο Πάοκ ένα σωρό στελέχη και μάνατζερ και και και…; Για να μπορεί να έρθει σε επαφή με πρώην παίκτες του; Το έκανα κι εγώ αυτό ρε φωστήρες. Παιχταράδες για πρωτάθλημα θα φέρει κανείς;

Στοιχηματικά ,αλλά και από άποψη θεάματος, το Volley World League, έχει κάποια αξία γι αυτό και θα ασχοληθούμε.

Στις 21.05 ο Καναδάς παίζει ρέστα απέναντι στη Ρωσία καθώς χθες ηττήθηκε από τους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους. Ήταν ανταγωνιστικοί οι Καναδοί αλλά έδειξαν διαστήματα που τους αποσυντόνιζαν οι 20.000 Βραζιλιάνοι οπαδοί, και στα κρίσιμα σημεία ο Wallace με τον Lucarelli περνούσαν τα πάντα, οπότε δεν θα συμμεριστώ την πολύ χαμηλή απόδοση που είδα για τη Ρωσία. Θα πάω με το συνολικό σκορ Ο180.5 σε απόδοση 1,72 καθώς βλέπω ντέρμπι και ακόμη και στα τέσσερα σετ να κριθεί το ματς, το σκορ θα είναι κοντά και τα σετ θα «γεμίσουν».

Στις 23.40 Σερβία και ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπες με τους Αμερικανούς να έχουν χάσει ένα τρομερά κουραστικό παιχνίδι χθες από τον Ν’γκπαπέθ και την παρέα του, και τους Σέρβους να είναι σε τρομερή κατάσταση με εμφανή υπεροχή στο κέντρο και αν η υποδοχή τους δουλέψει όπως συνήθως θα έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Σερβία με χάντικαπ 1,5 σετ σε απόδοση 2,20.

Στάμπας